Esso Mastercard

Esso Mastercard gir gode rabatter på kjøp av bensin og diesel hos Esso-kjeden, men mangler styrke på andre områder.

Kredittkort med fokus på drivstoffEsso_Mastercard

Dette kortet passer utmerket for de som kjører bil over lengre avstander hvert år, og dette gjelder spesielt de tilfeller hvor man bor i nærheten av Esso-stasjoner. Du får 35 øre rabatt på hver fylte liter da du benytter kortet i tillegg til rabatt på bilvask. For de som pendler til jobb kan dette medføre store årlige besparelser. I tillegg får du 20% avslag på bilvask, som kan spare deg for en tusenlapp eller to hvert år. Utenom dette har kortet et par andre gunstige ordninger. For eksempel tilbys det rabatter innen en del forbrukskategorier. Dette får du gjennom cashback, som er et avslag på regningen. Med andre ord trekkes den fulle summen for kjøpet, men kortselskapet fører deretter deler av pengene tilbake. Kategorier hvor dette tilbys inkluderer velvære, rekvisita til biler, klær & sko, feriereiser mm. Kortet har også lave avgifter på noen områder, som vi skal diskutere i nærmere detalj nedenfor.

Kostnader ved bruk av kredittkort

Flere kort velger å ta et etableringsgebyr og samtidig trekke en årlig avgift uavhengig av bruk. Med Esso Mastercard slipper du dette, som er et pluss i margen. Videre har du gode betingelser for utsettelse av betaling. Du kan slippe å betale renter for opp til 45 dager med kortet, og det er mye tid sammenlignet med en del andre konkurrenter. Til samme tid er det heller ingen gebyrer på kjøp med kortet. Du må likevel regne med å betale ekstra dersom du gjør følgende: Uttak hos minibank med kortet koster i skrivende stund 4% av beløpet. Mister du kortet og må skaffe erstatning blir du belastet kr 100 ekstra, og en kopi av faktura koster kr 60. Valutapåslaget er på 1,75% som betyr en ekstrakostnad ved betaling i andre lands valuta. Disse små summene kan fort legge på seg og utgjøre en betydelig ekstrakostnad. Når du kjøper varer på ferietur i utlandet vil det ikke legges til et gebyr. Det samme gjelder for Norge, og dette fører til lavere kostnader. Det er ingen gebyrer på slike kjøp uavhengig av om kjøpet gjøres på nett eller i butikk. På kostnadssiden trekkes kortet likevel ned på grunn av den effektive renten. Denne er høyere enn andre sammenlignbare kort, og det betyr høyere kostnader på lånesummen. Vi diskuterer denne og andre ulemper i detalj nedenfor.

Kredittkortets ulemper

For mange er det viktig å ha en reiseforsikring inkludert med kortet. Nordmenn reiser oftere til utlandet og har behov for å sikre seg mot tap som oppstår. Med dette kortet har man uheldigvis ikke en slik forsikring, og det trekker ned verdien betraktelig. I tillegg mangler det også én annen viktig fordel. Kortet tilbyr som sagt rabatter på en del produkter inne diverse kategorier. Uheldigvis er disse rabattene svært lave, og man sparer dermed lite penger. Andre kort kan tilby mye bedre betingelser, og dette taler ikke til kortets fordel. Den effektive renten er også særdeles høy, og du trekkes 31,13% dersom du har lånt kr 15 000 over en periode på 12 måneder. Dette er et høyt beløp, og dermed passer ikke kortet for de som ofte henger litt etter med betalingene sine.