Kredittkort kan spare deg for titusener i drivstoffkostnader.

Visste du at kredittkort gir deg store rabatter på kjøp av drivstoff? Lær mer om hvilke fordeler du får med kredittkort som bileier.

Store summer

De fleste av oss eier en bil, og vi har alle fått smertelig erfare hvor dyrt det er å fylle på tanken. Man gnisser tennene og føler en fortvilelse i det tallene triller løpsk på måleren. Hva om det finnes en måte å senke disse kostnadene, og dermed spare tusenvis av kroner hvert år? I dag er det faktisk flere kredittkort som kan tilby deg nettopp dette. Avtalene varierer og er med forskjellige kjeder. Selskapene kan tilby gode ordninger hvor pengene refunderes tilbake til kortet, og ofte kan du spare hele 2-3% hver gang du handler drivstoff. Dette høres kanskje ikke ut som mye, men tenk på følgende: Handler du drivstoff 50 ganger i løpet av et år vil det være snakk om en del penger. Hvis du betaler kr 700 hver gang vil det være snakk om en kostnad på kr 35 000. La oss si at du sparer 5% på drivstoffkostnaden med kort. Det tilsvarer faktisk kr 1 750 hvert år, og du får det kun ved å bruke kortet ditt!

365Privat MastercardEff.25,37%,15K,12mnd.Tot.16466

365Privat Mastercard


  • 81 øre rabatt per liter drivstoff
  • 3,65% rabatt på bensinstasjoner, sko og klær

-81øre rabatt per liter

3,65% rabatt alt
Bestill her!
Annonse
Flexi VisaEff 24,6%,35K,12mnd. Totalt 39349

Flexi Visa


  • 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
  • Høy kredittgrense

4% rabatt på bensin

Bonus på mange varer
Bestill her!
Annonse
Santander RedEff 25,53%,15K,12mnd. Tot.6929

Shell mastercard


  • 1% Trumfbonus på alle kjøp
    40 øre/liter drivstoffbonus hos Shell
  • Ingen maksimal bonusgrense

40 øre/liter i rabatt

Ingen bonusgrense!
Bestill her!
Annonse

Hvor får du rabatt?

De fleste bensinkjeder har i dag avtaler med individuelle kortselskaper. Du har kanskje lurt på grunnen til at du kan få så mye i rabatt når du handler drivstoff? Det skyldes at bensinkjedene får flere kunder, og dermed er villige til å gi prisavslag i retur. Så hvor mye kan du egentlig spare? Et av landets mest populære bensinkort heter Direkte365 MasterCard , og der får du inntil 81 øre rabatt på hver liter du fyller. Dette gjelder faktisk for alle bensinstasjoner, så det kan regnes som et unntak blant kortene på markedet. Det finnes også flere gode tilbud å velge fra! Blant annet har du også noe som heter FlexiVisa, og de gir deg 4% avslag på kjøpesummen. Det kan dermed bli mye penger på sikt dersom du velger riktig kort. Spørsmålet blir hvilket du burde velge?

Avhenger av din situasjon

Alle har et forskjellig kjøremønster. Mens noen kun bruker bilen sporadisk, er det andre som pendler titalls mil hver dag for å rekke fram til jobb. De som bruker bilen over lange distanser burde først sjekke hvilke bensinstasjonskjeder som har tilholdssted langs veien.
Etter å ha kartlagt tilbudet burde du sjekke hvilke kortselskaper som jobber opp mot disse kjedene. Hvis det finnes flere Shell butikker på veien burde du for eksempel vurdere å skaffe deg et Shell Mastercard. Dette kortet kan gi deg en besparelse på 40 øre per liter. Med 40 øre avslag per liter blir det fort mye penger spart dersom du kjører lange distanser.