Råd og Tips

Både bedrifter og privatpersoner kan spare store summer på å benytte bensinkort. Her finner du nyttig informasjon om slike kort.

Slik sparer du penger på drivstoff

spar-penger-med-bensinkortDet kan være vanskelig å orientere seg i drivstoffmarkedet. Kjedene har forskjellige priser som ofte varierer i takt med hverandre. Derfor har vi laget en enkel oversikt over hvilke bensinkort som passer for nybegynnere. Her finner du også utdypende informasjon om de aller fleste kort på markedet og hvilke aspekter du burde være oppmerksom på. For eksempel må du velge mellom vanlige bensinkort, kredittkort og bonuskort fra tredjeparter. Disse kan kombineres på forskjellige måter, og gjør du dette riktig kan du fort spare store summer på drivstoff hvert år.

Les mer: Bensinkort for nybegynnere og her Hvilket bensinkort er best?

I tillegg finner du informasjon om hvilke rabatter som tilbys norske bedrifter. Norske firmaer er storforbrukere av drivstoff, og kjedene strekker seg langt for å skaffe nye bedriftskunder. Avslagene på drivstoff for bedrifter er vanligvis betydelig høyere enn det som tilbys privatpersoner. I tillegg finner du utfyllende informasjon om avgiftsfri diesel, og hvordan staten subsidierer bedrifter som opererer innen visse områder. Videre har vi skrevet en del om fordeler og ulemper med bensinkort for bedrifter og hvordan disse påvirker rabattene du oppnår.

Les mer: Bensinkort for bedrifter

Lær om fordeler og ulemper

Bensinkort gir gode rabatter til privatkunder og lar ofte kunden betale tilbake det som skyldes på et senere tidspunkt. Likevel må du være oppmerksom på noen av ulempene som følger kortene. For eksempel er du ofte sperret fra å bruke kortene hos konkurrerende kjeder, og det finnes grenser på hvor mye du kan oppnå i avslag hvert år. Videre finner du informasjon om hvilket kort du burde velge, og hvilke kjeder som tilbyr de beste rabattene. Vi gir deg muligheten til å sammenligne kortene direkte, og skriver utdypende om rentenivåer, betalingsfrist og rabattprosenter.

Som hovedregel kan man si at de diverse kortene tilbyr spesielle fordeler, og dermed vil et valg avhenge av dine individuelle behov. For eksempel har noen bensinkort en reiseforsikring inkludert, som lar kunden spare tusenvis av kroner hvert år. Videre lar noen kjeder deg kombinere forskjellige kort for å oppnå gunstige rabatter som overstiger det du vanligvis blir tilbudt. Du finner også en grundig oppsummering av hvilke steg du burde ta for å kunne spare penger på drivstoff.

Les mer: Fordeler og ulemper med bensinkort

Dette burde du huske på

Når du skal spare penger på drivstoff burde du være oppmerksom på en rekke forhold. Eksempler på dette er pumpepris, rabattprosent, døgntider og muligheten for å kombinere forskjellige kort med hverandre. Dersom du er usikker på noen av utrykkene vi benytter kan du lese mer om disse i en ordliste vi har laget for våre besøkende.

Bruk guidene våre aktivt for å finne det bensinkortet som passer deg best. Lær hvordan bensinkjedene regulerer prisene i henhold til ukedagene, og hvilke tider du fyller til lavest pris. Les også mer om hvilke kort vi anbefaler, og fordelene hver enkelt av disse tilbyr.

Les mer: Slik sparer du penger på drivstoff

Topp 3 bensinkort

365Privat MastercardEff.25,37%,15K,12mnd.Tot.16466

365Privat Mastercard


  • 81 øre rabatt per liter drivstoff
  • 3,65% rabatt på bensinstasjoner, sko og klær

-81øre rabatt per liter

3,65% rabatt alt
Bestill her!
Annonse
Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa


  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Rabatter i utvalgte butikker
  • Ingen gebyrer

Anbefalt!


Gebyrfritt og Cashback
Bestill her!
SAS Eurobonus Classic

SAS Eurobonus Classic


  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Ubegrenset kredittgrense
  • EuroBonus-poeng ved bruk

Ubegrenset kredittgrense

EuroBonus-poeng ved bruk
Bestill her!