Vurdering av Coop Bonuskort

Coop Bonuskort er ikke et kredittkort men derimot et fordelskort. Dette gir deg gunstige rabatter på et stort utvalg varer og tjenester.

Variert tilbudCoop-Bonuskort

For å skaffe seg et Coop Bonuskort må man skyte inn en andel i Coop ettersom det er et samvirkelag. Denne summen er relativt lav og er dermed ikke å regne som en kostnad i vanlig forstand. Det som gjør dette kortet såpass unikt er variasjonen av de tilbudene som gis. Ettersom det ikke er et betalingskort slipper man også å uroe seg for renter og tilbakebetaling. Med andre ord gir dette kortet rene fordeler uten at brukeren må være bundet av finansielle avtaler. Det første man må merke seg er variasjonen på varer som tilbys. Her har du mulighet til å oppnå gode priser på alt fra hoteller til drivstoff. Med hoteller er det vanlig å betale en sum på omkring kr 200 til Coop og kr 650 ved ankomst på hotellet. Avtalene gjøres individuelt med hver hotellkjede og kan dermed variere. Likevel vil en totalpris på kr 850 være betydelig lavere enn det som vanligvis tilbys av kjedene. Kortet deles opp i medlemskupp, verdikuponger samt rabatt på forsikring og kjøp i utvalgte butikker. Vi skal videre snakke om hvilke spesifikke avslag du kan oppnå.

Rabatter med Coop Bonuskort

For det første kan du få 35 øre rabatt per liter drivstoff hos Esso stasjoner landet rundt. I tillegg får du 20 øre rabatt på fyringsolje og parafin. Videre får du 30 øre rabatt per liter da du fyller hos Statoil, 1-2-3 eller Best. Disse kjedene er tilstede de fleste steder i landet og gir deg god dekning som bilist. En av de største fordelene ligger likevel i den faste etterbetalingen du får hver gang du handler i ditt eget samvirkelag. Handler du matvarer hos Coop for kr 100 000 på ett år vil du få tilbakebetalt 1% av denne summen så fort årsregnskapet er godkjent i April måned. Videre får du avslag på forsikring og i nettbutikker. Hos forsikringsselskapet IF får du 1,5% avslag på kostnadene knyttet til forsikring. Denne rabatten kan kombineres med andre ordninger du allerede besitter slik at du drar nytte av flere rabatter samtidig. IF er et av norges største forsikringsselskaper og kan tilby alt fra skadeforsikring til kasko og reise.

Finnes det noen ulemper?

Avhengig av hvem du spør vil svaret på dette variere. En ulempe er innhentingen av informasjon om ditt kjøpemønster. Hver gang du handler vil
kjeden registrere kjøpet ditt og analysere tidspunkt og varen du handler. Er du småbarnsfar vil du dermed begynne å motta tilbud på bleier og barnemat. Dette er ikke nødvendigvis en ulempe, men mange liker ikke at personopplysninger brukes til slike formål. Det kan også føre til at man handler for mer penger enn man ellers ville gjort. Videre er det en ulempe at man må bruke et Coop Mastercard, Bank Axept eller kontant betaling sammen med bonuskortet for å oppnå rabattene på de fleste varer. Dette gjør at man ikke kan benytte kredittkortet eller debetkortet i sin egen bank. For å oppsummere kan man si at Coop Bonuskort er et gyllent alternativ for de som ønsker å spare store summer på kjøp av varer. Fordelen er de store rabattene men også variasjonen av det som tilbys. Her har du ikke kun spesifikke produkter, men kan velge fra et stort utvalg varer og tjenester. Dette gjør det lettere å bruke kortet og man får mer handlefrihet.