Vurdering av Statoil personkort

Statoil personkort er et populært alternativ for sparing på bensin og diesel. Dra nytte av gode rabatter og utsett betaling inntil 40 dager.

Slik fungerer Statoil personkort

Statoil personkort er ikke å regne som et gyldig betalingsmiddel. Kortet benyttes ved kjøp av bensin og diesel hos en av Statoil sine mange bensinstasjoner landet rundt. I tillegg gjelder dette hos de selvbetjente stasjonene Best og 1-2-3. Dette gir kunden utmerket dekning i henhold til kjøring landet rundt. Det som skiller kortet fra vanlige kredittkort er følgende: For det første kan du ikke benytte bensinkortet til å betale for andre varer og tjenester. Det er et kort som brukes utelukkende til kjøp av drivstoff hos Statoil og samarbeidende kjeder. Du belastes én gang i måneden og du kan ikke kjøpe drivstoff for mer enn kr 5 000 per gang før kvoten er oppbrukt. Statoil personkort har også incentiver ved at rabattene øker desto mer drivstoff du kjøper. Det er ingen reiseforsikring inkludert, og rabattene gjelder utelukkende ved Statoil og samarbeidende stasjoner. Videre skal vi snakke om fordeler og ulemper med dette kortet.

Fordeler med Statoil Personkort

Den største fordelen er de rabattene du oppnår. Ved kjøp av inntil 2 500 liter i måneden vil du få en rabatt på 30 øre per liter. Tar man et regnestykke ser man at det er snakk om betydelige besparelser: Med en pumpepris på kr 14 vil 30 øre tilsvare ca. 2,15% rabatt per liter (0,3 øre / 14). Kjøp av 2 500 liter vil koste deg kr 35 000, og 2,15% rabatt på dette utgjør kr 752,5 per måned. Dette er altså noe du sparer ved kun å benytte kortet. Fyller du mer enn 2500 liter per måned vil rabatten øke. Fra første liter som du fyller over 2500 liter vil du få 40 øre rabatt. Dermed vil rabatten øke til 2,85% per liter, og besparelsene stiger. Dette er den største fordelen med kortet, enda det også finnes flere. I tillegg får du Statoil koppen dersom du fyller mer enn 1000 liter i løpet av en 12 måneders periode. Du må deretter registrere kortet i Statoil Extra, som er et eget fordelsprogram. Du spør kanskje hva fordelen er med en plastkopp? Men en slik kopp får du faktisk gratis te og kaffe i et helt år, og det kan man fort spare mye penger på. Du kan belaste kortet med inntil kr 5 000, og dette gjør det lettere å håndtere fakturaer. Framfor å betale i kasse eller trekke bensinkortet hver gang trenger du bare å sveipe personkortet før du fyller. Dette kan spare deg for mye tid, og gjør det lettere å holde oversikt over drivstofforbruket. I tillegg får du hver femte bilvask gratis, som kan spare deg for noen hundrelapper hvert år. Husk også at Statoil er en kjede med tilhold over store deler av Skandinavia. Enda stasjonene ligger i forskjellige land kan du fortsatt bruke Statoil personkort ved fylling hos disse stasjonene. Dette gir deg en god dekning i de tilfeller hvor du ferierer med bilen i utlandet. Dette finnes også noen ulemper du burde være klar over.

Dette er ulempene

For det første er ikke dette et gyldig betalingsmiddel. Det betyr at du er bundet til å handle hos Statoil eller deres partnere. Noen foretrekker heller å benytte seg av kredittkort som gir rabatter hos alle bensinstasjoner. I tillegg kan grensen på kr 5 000 være et problem på grunn av følgende: Hvis du fyller for kr 35 000 vil du måtte betale 7 fakturaer i måneden dersom du ønsker å benytte Statoil personkort og dra nytte av de fulle rabattene. Dette kan føre til mye ekstra administrasjon, og dersom én regning ikke blir registrert i tide vil man tape mye penger på det drivstoffkjøpet man kjøper. De som fyller såpass mye drivstoff er som regel bedriftskunder, og heldigvis har Statoil en egen løsning for disse. En annen ulempe er at du ikke får reiseforsikring. For mange er dette en viktig begrunnelse til å skaffe seg kort med kredittmuligheter. Dermed er du nødt til å kjøpe forsikring utenom eller skaffe et eget hvor dette er inkludert. Ettersom sistnevnte ofte har forsikring inkludert vil insentivet forsvinne.