Hvilket bensinkort er best?

Noen bensinkort er bedre enn andre. Dette har å gjøre med binding, kredittgrense og andre tilleggsfordeler. Lær mer om dette her.

Hvilket bensinkort burde jeg velge?

I denne artikkelen har vi fokus på fire spesielle kort, som tilbyr fordeler som overgår de fleste konkurrentene på markedet. Alle er kredittkort og gir faste avslag på den pumpeprisen du oppnår. Det første kortet vi har vurdert er Flexi Visa som utstedes av Santander Bank. Kortet er spesielt ved at det lar deg velge din egen rabattkategori på forhånd. I skrivende stund kan du velge mellom produkter relatert til feriereiser, elektronikk, sport og fritid, klær og sko samt drivstoff. Du får følgende i rabatt ved bruk av dette kortet: Kortet gir deg 4% fast avslag på alle kjøp innen den kategorien du velger, og dette gjelder drivstoff såvel som alt annet. Det betyr at du kun betaler 96% av pumpeprisen når du fyller bensin og diesel. Dette er en stor fordel ettersom det ligger et stykke over de fleste andre konkurrenter. Merk deg at den maksimale rabatten du kan oppnå er kr 2 000 hvert år. For å treffe dette taket må du likevel fylle et stort antall liter bensin og diesel, så det har ingen nevneverdig påvirkning for vanlige forbrukere. Kortet har blitt et populært alternativ for norske bilister fordi rabatten gjelder på alle stasjoner i hele landet. Det neste kortet vi skal fokusere på er Shell Mastercard.

Fordeler med Shell Mastercard

Dette kortet tilbyr en av de desidert høyeste rabattene på drivstoffmarkedet. Foruten å være et fullverdig betalingsmiddel som kan benyttes i alle butikker gir kortet spesielle fordeler for de kundene som handler hos Shell. Dette gjelder spesielt for de som inngår Shell-avtalen. Her signerer du en avtale med Fjordkraft hvor du får strømmen til deres innkjøpspris. Til gjengjeld får du kr 1 i rabatt per fylte liter hos enhver betjent Shell stasjon. Dette overgår de fleste andre tilbud på markedet og det stopper ikke der. Har du også et Trumf bonuskort kan du få inntil kr 1,10 rabatt per fylte liter. Dette kan utgjøre en stor sum sparte penger hvert år. Det skal likevel nevnes at denne rabatten strekker seg til 700 fylte liter hvert år. Med utgangspunkt i dette får vi følgende regnestykke. Kr 1,10 i rabatt per fylte liter x 700 liter = kr 770 årlig rabatt på ditt drivstofforbruk. Dette tilsvarer et omtrentlig normalt forbruk for en norsk bilist, og er dermed ikke et alternativ for de største forbrukerne av bensin og diesel. Det neste kortet på listen vår kan også lokke med store rabatter.

Fordeler med 365 Privat Mastercard

365 Privat Mastercard gir deg en fast rabatt per fylte liter på 3,65% og dette gjelder uavhengig av hvilken stasjon du velger. Dette gir deg som kunde god fleksibilitet og forutsigbarhet. Dette er en god rabatt til å begynne med, men kortet har også en egen avtale med Esso-kjeden. Denne rabatten gir deg ytterlige 30 øre avslag per liter. I skrivende stund vil dette utgjøre en rabatt i området 80 – 90 øre per fylte liter avhengig av pumpeprisen hos Esso. Fordelen med kortet er at du kan få en total rabatt på kr 2000 hvert år, som er høyere enn mange andre alternativer. I tillegg fungerer også dette kortet som et fullverdig betalingsmiddel. Et annet gunstig aspekt ved kortet er cashback ordningen. Du får faktisk tilbakeført 3,65% av kjøpesummen for handel av sko & klær samt andre gunstige rabatter på leiebil og hotellopphold. Med kortet har du også en egen portal hvor du kan holde oversikt over forbruket ditt og hva du benytter til enhver tid. Dette er svært likt det siste kortet på listen vår, Ikano Visa.

Fordeler med Ikano Visa

Ikano Visa er et kort som utstedes av Ikano Bank, som igjen eies av samme selskap som Ikea. Kortet har flere fordeler å by på, og en av disse er et fast avslag på 1% av kostnadene til fylling av drivstoff. Denne rabatten ligger lavere enn mange sammenlignbare kort på markedet, men selskapet gjør opp for dette med bonusordninger for flere andre produkter og tjenester. Drivstoff utgjør en betydelig andel av norske husholdningers budsjetter hvert år, men det samme gjelder også ytterligere forbruksvarer. Derfor vil besparelsene på andre produkter ofte utjevne mangelen på et høyere drivstoffavslag. En annen fordel med kortet er at rabatten strekker seg til alt man kjøper på bensinstasjonen. Dette inkluderer alt fra oljeskift til bilvask og pølser. Dermed får alle kjøp den samme rabatten uavhengig av kategori. I tillegg tilbyr kortet gunstige rabatter gjennom sin egen fordelsportal hvor man jevnlig kan holde seg oppdatert på tilbud i markedet.