Snarveier til lavere drivstoffutgifter

Diesel- og bensin utgjør en stor utgift for mange norske husholdninger. Det gjelder særlig pendlerne som har betydelige avstander å kjøre til og fra arbeidsplassen.Særlig i distrikts-norge blir det tusenvis av tilbakelagte mil som fort blir til 10-tusenvis av kroner i drivstoffutgifter, i tillegg til bompengeavgifter.

Denne artikkelen handler om noen riktig smarte snarveier til lavere drivstoffutgifter, basert på metodene til smarte bileiere i Europa, som med hjelp av rett bensinkort og planlegging har klarer å holde utgiftene nede på et minimum år etter år. Rett bensin kan hvem som helst skaffe seg ved å sammenligne bensinkort med best rabatt.

Følg med for å oppdage hvordan det er mulig å spare penger på bensin gjennom å ta gode beslutninger.

365Privat MastercardEff.25,37%,15K,12mnd.Tot.16466

365Privat Mastercard


  • 81 øre rabatt per liter drivstoff
  • 3,65% rabatt på bensinstasjoner, sko og klær

-81øre rabatt per liter

3,65% rabatt alt
Bestill her!
Annonse
Flexi VisaEff 24,6%,35K,12mnd. Totalt 39349

Flexi Visa


  • 4% cashback på drivstoff, klær/sko, sportsutstyr eller flybilletter
  • Høy kredittgrense

4% rabatt på bensin

Bonus på mange varer
Bestill her!
Annonse
Santander RedEff 25,53%,15K,12mnd. Tot.6929

Shell mastercard


  • 1% Trumfbonus på alle kjøp
    40 øre/liter drivstoffbonus hos Shell
  • Ingen maksimal bonusgrense

40 øre/liter i rabatt

Ingen bonusgrense!
Bestill her!
Annonse

Snarvei #1 Skaff deg en bensingjerrig bil

Du skal ha en så mest bensingjerrig bil som mulig. Har du en bil, som du vet bruker mye bensin og olje, er det en rotårsak til dine høye bensinutgifter. Da er bilbytte først og fremt aktuelt for deg. Skaff deg en mer drivstoffeffektiv bil nå eller neste gang du har planlagt å bytte bil. Kanskje det er på tide å vurdere en hybrid eller el-bil? Bare en liten økning av drivstoffeffektiviteten i bilen bidrar til en stor kostnadsreduksjon på årsbasis.

Snarvei #2 Skaff et bensinkort med bonus og best rabatt

Norges beste bensinkort har å by på riktig gode rabatter når du tanker bilen og betaler med bensinkortet. De kjente stasjonkjedene som Circle K, Esso og Shell har egne drivstoffkort med svært gode drivstoffrabatter for bil- og MC-eiere.

De beste drivstoffkort bidrar til å redusere kostnader knyttet til bilen din, både tanking, kjøp av forbruksartikler og bilvask.

Snarvei #3 Bildeling

Bildeling også kalt carpool, kan bli praktisk løsning der samkjøring til og fra jobben sparer deg for ekstrautgifter og bidrar til mindre bil slitasje. Samkjøring til og fra jobben er ikke det eneste bildeling kan brukes til. Vurder benytte samkjøring til øvrige hverdagsaktiviteter: å henting/levering til barnehage, skole og trening, eller kjøring til nærbutikken for å handle og andre daglige aktiviteter. Finner du noen andre i nærområdet som du kan dele bilen med, vil du fort dra ned på drivstoffutgiftene dine og bilslitasje.

Snarvei #4 Kjørevaner

Optimaliser dine daglige kjøreturer. Ta en nærmere titt på dine ofte besøkte steder, og sjekk om det mer effektive kjøreruter. Til din hjelp for å finne mer effektive kjøreruter kan du ta hjelp av mobilapper som Google Apps. Ved å forkorte avstandene til den mest besøkte steder, kan spare deg for kroner her og der. Samlet sett blir det store beløp under året.

Snarvei #5 Bildekk

Det er ingen hemmelighet: desto bedre dekk, desto lavere drivstofforbruk. Sjekk at du ikke har for gamle dekk og at dekkene har nok luft. Det kanskje koster litt ekstra å betale for dekk med god kvalitet, men du sparer i lengden. Dekk i den beste drivstoffeffektivitetsklassen kan i løpet av sin levetid spare ca. 90 liter drivstoff, sammenlignet med dekk i den dårligste klassen.

Kjør i øvrig med med drivstoffeffektivitet i tankene. Små små endringer i dine kjørevaner kommer til å utgjøre en stor forskjell. For eksempel: slå av bilen selv om du bare skal parkere i noen sekunder. Da slipper bilen å gå på tomgang. Ved grønt lys akselerer du forsiktig, ikke raskt. Ha kjørevaner som har som mål å minimere bensinbruk.

Disse snarveien til lavere drivstoffutgifter kan ha en enorm innvirkning på ditt årlige drivstofforbruk uten å investere mye tid. Gjennom små inkrementelle besparelser her og der har du i løpet av et år med bilkjøring klart å spare tusenvis av kroner.