Vurdering av ST 1 Privatkort

ST1 Privatkort er ikke et fordelskort, men gir en utsettelse på betalingen. Kortet er ikke å regne som et godt alternativ for bilister.

Detaljer om kortetST1-Privatkort

ST1 privatkort utstedes av ST1-kjeden. Dette er en kjede av selvbetjente stasjoner i Norge. Kortet har til hensikt å tilby kundene bedre oversikt over faktureringen og lar deg utsette betalingen inntil 45 dager av gangen. På denne måten er det å regne som et hybridkort. Dette skyldes at man kun får rentefri betalingsutsettelse og betalingsoversikt, men går glipp av rabatter og fordeler. Kjeden tilbyr også et firmakort, men dette skal vi ikke snakke om her. ST1 kjeden har tilstedeværelse utelukkende på Østlandet, og de strekker seg fra kysten av Arendal opp til Hamar i Hedmark. Dermed er det ingen dekning i andre deler av landet. Kortet er knyttet opp mot ST1 kjeden utelukkende og kan ikke benyttes hos konkurrenter. Totalt har kjeden omtrentlig 40 bensinstasjoner og tilbyr både diesel og bensin. Kjeden er et lavprisalternativ og har ofte drivstoffpriser som ligger langt under det konkurrentene tilbyr. Dermed sparer man uansett penger ved å handle hos ST1. Dette er nok også en av grunnene til at de ikke tilbyr øvrige rabatter, ved at marginen er lav til å begynne med.

Kortets fordeler

Ettersom dette ikke er et kredittkort slipper du å betale gebyrer, renter mm. Det er heller ingen årlige avgifter. I tillegg er kortet helt gratis og du betaler ingen omkostninger ved bruk. Faktureringen skjer én gang måneden, og dette gjør det lettere å holde oversikt over forbruket av drivstoff. I tillegg har kjeden en egen nettside hvor du kan logge deg inn med navn og passord. Her får du en elektronisk framvisning av forbruket og de stedene du har handlet. Det som burde framheves av fordeler er en spesifikk ting. Når du handler kan du utsette betalingen i 45 dager. Dette er rentefritt, som gjør at du sparer noen ekstra kroner. På bakgrunn av dette kan det hevdes å være en viss rabatt inkludert, men for at dette skal bli et betydelig beløp kreves det at man fyller svært mye drivstoff per måned. En av fordelene med JET er at de er selvbetjente. Av den grunn har de lavere administrasjonskostnader, og kan derfor tilby bedre priser på drivstoffet som selges. Utenom disse aspektene er det ingen nevneverdige fordeler, og dette fører oss videre til kortets ulemper.

Ulemper med kortet

Det første som burde fremheves er mangelen på rabatter. Til forskjell fra de aller fleste privatkort på markedet får du ingen avslag på det du handler hos JET kjeden. Dette gjelder også alt annet du handler utenom og trekker vurderingen ned betraktelig. Kortet fremheves som et godt alternativ for de som ønsker bedre kontroll og betalingsutsettelse. I prinsippet er ikke dette nødvendig av to grunner. For det første har du enkel oversikt over betalinger ved hjelp av nettbanken din, og dermed blir ikke en ekstra oversikt nødvendig. I tillegg er det ikke alltid en fordel å betale bensin og diesel på kreditt. De rabattene som tilbys i form av betalingsutsettelse er også så lave at man i prinsippet ikke sparer noe særlig med penger. Kortet har heller ingen reiseforsikring eller mulighet for kombinasjon med andre kort. Dette gjør det til et labert alternativ sammenlignet med andre privatkort på markedet.