Vurdering av Trumf Bonuskort

Blant bonuskort i Norge er Trumf et av de mest populære. Blant de mest sentrale fordelene er cashback og rabatt på drivstoff.

Slik fungerer Trumf Bonus

Trumf-Bonus

Kortet er et av de mest populære alternativene på det norske markedet. I hovedsak skyldes det muligheten til å kombinere rabatter, spesialtilbud og faste avslag på bensin og diesel. Dette er ikke et kredittkort, men heller et bonuskort som gir automatiske fordeler dersom det benyttes ved kjøp av visse varer og tjenester. Vi skal snakke mer om fordeler og ulemper senere, men først er det viktig å forstå hvordan Trumf kortet fungerer i detalj. Trumf bonus ble startet i 1996, og i skrivende stund anslås det at omkring 1,9 millioner husholdninger bruker kortet periodevis eller aktivt. Kortet er rettet mot to spesifikke kjeder/selskaper som er Shell og Norgesgruppen. Sistnevnte er kjent som holdingselskapet bak Kiwi, Meny, Joker, Ultra og mye annet. Shell er landets nest største bensinkjede og har hundrevis av stasjoner spredt omkring i landet. Trumf knytter seg også opp mot andre kjeder som har avtalt dette med sentralkontoret. En fast rabatt på 1% gis på alle kjøp, men det kan gis større avslag i mange tilfeller. Så hva er de spesifikke fordelene du kan forvente?

Fordeler med Trumf bonus

En av de viktigste fordelene for bilister er rabatten de får på kjøp av drivstoff. Gjennom et samarbeid med Shell kjeden kan man få inntil kr 1 i rabatt per fylte liter, med en årlig grense på 700 liter. Det er viktig at dette forutsetter at man signerer strømavtale med Fjordkraft. Den rabatten som gis hos Shell gjelder også kun hos stasjoner med betjening. Med andre får du ikke slike avslag på ubetjente stasjoner for kjøretøy og båter. Det mange ikke vet er at Trumf også kan kombineres med andre kort! Har du tilgang på visse kredittkort kan du kombinere de tilbudene som tilbys gjennom begge kortene. La oss si du får 3% rabatt på drivstoff gjennom Trumf og 3,65% gjennom 365 Privat Mastercard. I et slikt tilfelle får du faktisk nesten 7% avslag på drivstoffkostnaden din. For de som kjører bil kan dette ha en svært positiv innvirkning på budsjettet. Noen av de andre kortene som kan kombineres er Ikano Visa og Flexi Visa. I tillegg til avslag på drivstoff får du også gode rabatter på kjøp av andre varer. Med Trumf opparbeider du deg en bonus over tid. Dette er vanligvis en fast sum av de varene du kjøper, og gjelder alt fra dagligvarer til drivstoff og feriereiser. Denne cashback bonusen får du tilbakebetalt ved årets slutt. Du kan da velge å benytte den til betaling av varer, eller ta ut summen kontant.

Finnes det ulemper med Trumf Bonus?

Det finnes et par ulemper man burde merke seg på forhånd. Den første har å gjøre med betalingsmetodene. Ettersom Trumf kun er et bonuskort kan du ikke bruke det til å betale for varene dine, med mindre du har opparbeidet en bonus over tid. Derfor må kortet kombineres med en annen betalingsmetode, og her godkjennes kun debetkort i de fleste tilfeller. Dette er uheldig ettersom mange foretrekker å benytte seg av kredittkort da de handler varer. Det finnes også én annen skjult ulempe. Når du handler varer vil selskapet registrere alle de kjøp du gjør. Dette er litt betenkelig ettersom mange ikke liker å bli overvåket. Så fremt du aksepterer at selskapet analyserer alle kjøpene dine og registrerer tidspunkt og handlesum er det ikke noe problem.

Se opp for Trippel-Trumf

Velger du å gå til anskaffelse av et Trumf bonuskort, bør du følge aktivt med på når det er trippel-Trumf dager. På disse dagene er det nemlig tre ganger så høy cashback som normale dager. Ikke rent sjelden kjøres det på med store salgskampanjer hos butikkene som aksepterer Trumf parallelt med trippe-Trumf, så her er det gode muligheter for å gjøre mangt et kupp. Vær dog obs på at du ikke kan forbruke deg til rikdom; bruker du en hundrelapp og får 15 kroner igjen, er det fortsatt 85 kroner mindre enn det du hadde i utgangspunktet. Om du dog likevel ville brukt den hundrelappen på ordinært forbruk, kan du like godt legge forbruket til en trippel-Trumf dag og få tre ganger normal Trumf bonus!

Se videoen fra Trumf her: