Røde Kors Mastercard

Kredittkortet fra Røde Kors er spesielt ved at hvert kjøp bidrar med en liten sum til samfunnets mest trengende.

Hva er unikt med kredittkortet?rode_kors_mastercard

Kortet skiller seg ut ved å ha lave gebyrer. For det første betaler du ikke noen årsavgift for å bruke kredittkortet, og det samme gjelder varekjøp i Norge og utlandet. I tillegg slipper du å betale administrasjonsgebyr for e-faktura, til forskjell fra mange andre kort på markedet. Til gjengjeld er den effektive renten noe høyere enn hos andre konkurrenter, så det gjelder å betale tilbake i tide. Utenom dette har kortet også en spesiell fordel for de som er glade i å hjelpe andre. Kortet reflekterer navnet det bærer, Røde Kors. Organisasjonen er kjent som en av de største bidragsyterne til veldedige forhold rundt om i verden. Gjennom årene har de bidratt til å redusere sult og fattigdom blant samfunnets mest utsatte og kortet bidrar til humanitært arbeid på følgende måte:

Kredittkort med fast bidrag

Selskapet samarbeider med Norges største bank, DNB. Når du bruker kortet til å kjøpe varer vil banken bidra med 1% av kjøpesummen som gis til Røde Kors. Over tid kan dette bli mye penger, og spesielt dersom du benytter kortet til å handle det meste av varer og tjenester du behøver. Formålene pengene går til er også varierte, med bistand til land over hele verden. Bruker du kortet til å handle for kr 200 000 hvert år vil du dermed gi et bidrag til organisasjonen på kr 2 000. Et av landene som i det siste har mottatt stønad gjennom Røde Kors er Nepal. Landet ble hardt rammet av jordskjelv den 25. april 2015, og plutselig sto hundretusenvis av mennesker uten arbeid, husrom og mat. Ved hjelp av bidrag gjennom Røde Kors har mange av disse menneskene fått tilgang på det mest elementære slik som vann, mat og husrom. Dette kortet har også en del andre fordeler skjult.

Kredittkort med rabatt

En av fordelene kortet kan tilby er rabatt på drivstoff hos Statoil. Her får du 32 øre avslag for hver liter du fyller, og dette blir det fort penger av dersom du kjører lange avstander hvert år. I tillegg har du også en reiseforsikring inkludert i prisen, som dekker forskjellige ting. Et eksempel på dette er avbestillingsforsikringen. Når du skal reise er det ikke uvanlig å måtte betale inn penger på forhånd til hotell, flyselskap og andre steder. Skulle uhellet inntreffe ved at man blir syk eller hindret fra å reise kan man fort tape titusenvis av kroner. Med Røde Kors Mastercard slipper du å uroe deg for slike tap, da kortet dekker dette. Eneste forutsetningen er at du kjøper varene med kortet og at det brukes til å betale mer enn 50% av totalsummen. I tillegg til rabattene er også kredittgrensen gunstig. Her kan du kjøpe varer for så mye som kr 75 000, og det gir deg mer fleksibilitet. De fleste bruker kredittkort på grunn av forsikringen mot svindel og tap. Selskapet vil dekke tapet dersom du har handlet i god tro og beskyttet deg selv tilstrekkelig. Derfor er det også vanlig at man bruker kortet til å betale for dyre varer, for å kunne beskytte seg mot tap og skader. Har du en såpass høy kredittgrense er det dermed lettere å finansiere kjøpet av dyre varer på en sikker måte.