Vurdering av kredittkortet YX Visa

YX Visa er et kredittkort med fordeler knyttet mot Uno X gruppen. Det gir deg rabatter på drivstoff, bilvask, parafin og mye annet.

Detaljer om kredittkortetYX-bensinkort

YX kjeden er en del av Uno X gruppen som også inkluderer Uno X bensinstasjoner. Kortet er et godt alternativ med tanke på rabatter og mulighet for å kombinere med andre bonuskort. Du finner disse bensinstasjonene spredt rundt omkring i de fleste byer i Norge. Med god dekning slipper du å måtte planlegge turen for å dra nytte av rabattene. Kortet er også attraktivt på grunn av den lave effektive renten, som ligger godt under de fleste konkurrenter på markedet (23,75%). Kortet må ikke forveksles med YX bonuskort, som er et rent fordelskort. Dette er med andre ord et fullverdi betalingsmiddel som benytter Visa. Dette gjør at du kan benytte kortet til betaling i omtrent alle butikker og nettbutikker verden rundt. Det kombinerer mulighet for betalingsutsettelse med rabatter og tilbyr deg en kredittgrense på hele kr 100 000. Sistnevnte er mye høyere enn gjennomsnittet på markedet hvor man ofte kun tilbys kr 50 000 av gangen. Å benytte hele denne summen skal godt gjøres, men det gjør det likevel lettere for de som handler mye. Les videre for å lære mer om fordelene kortet tilbyr.

Fordeler med kredittkortet YX Visa

Den første fordelen som burde nevnes er rabatten på drivstoff. Hos Uno X og YX stasjonene får du 35 øre fra første fylte liter. Legg merke til at bonusen er inkludert i kortet og at du derfor slipper å vise et vanlig personkort på forhånd. Du kan også kombinere dette med andre bonuskort slik som Trumf bonuskort. På denne måten vil avslagene stige ytterligere og du kan fort spare 50 øre per fylte liter. Husk også at de som fyller mer enn 2500 liter per måned vil få et automatisk avslag på 50 øre per liter. Kombinerer du dette med andre fordelskort vil besparelsene dermed øke ytterligere. Dette kan fort bli en betydelig besparelse i løpet av et år, og trekker derfor opp vurderingen av kortet. Du får også rabatter på bilvask og kjøp av parafin, som kan komme godt med. Nå skal vi snakke mer om rentenivået og hva du kan forvente. Kortet har en effektiv rente á 23,75%. Dette er inntil 10% billigere enn hva mange andre kort tilbyr, og er et utmerket incentiv for å skaffe seg kortet. I tillegg kan du få en betalingsutsettelse på 50 dager sammenlignet med 40 og 45 dager hos de fleste andre korttilbydere. Dette er med andre et kort som gir deg valuta for pengene og er et av de kortene som anbefales.

Har kredittkortet ulemper?

Det finnes noen ulemper med kortet. Den første er mangelen på rabatt hos andre stasjoner. I skrivende stund tilbyr selskapet kun rabatt ved handel hos enten Uno X eller YX stasjoner, og du må dermed planlegge kjøpene i større grad. Utenom dette mangler det reiseforsikring som ofte er godt å ha med seg dersom man reiser mye i løpet av året. Dette kan i seg selv være grunn til å unngå bruk av kortet dersom man for eksempel har mange reisedøgn gjennom jobben. Du må også betale kr 35 for å motta papirfaktura per måned. De fleste velger i dag å motta denne elektronisk eller lese forbruket på nett, så dette er muligens ikke en nevneverdig ulemper. Det gis i tillegg ingen rabatt ved handel i dagligvarebutikker.