Vurdering av YX bensinkort

YX Bonuskort gir faste avslag på drivstoff hos stasjoner i Uno gruppen. Det har flere fordeler og ulemper som vi her vil diskutere.

Slik fungerer kortetYX-bensinkort

De fleste tilbydere av drivstoff i Norge har egne fordelsprogrammer på plass for sine kunder. Uno grupper er inget unntak, og dette bonuskortet er skreddersydd for deres kunder. Dette er et bonuskort som trekkes før du gjennomfører betalingen. Dermed blir en fast rabatt registrert i systemet og summen trekkes fra totalregningen i form av framtidige bonusutbetalinger. Dette er dermed ikke et kredittkort, og kan ikke benyttes til betaling eller handel av varer og tjenester. For å forstå tjenesten kan man først ta en titt på registreringsprosessen. Når du registerer deg i YX sitt fordelsprogram får du tilsendt bonuskortet som en del av pakken. Samtidig oppgir du et bankkontonummer hvor du mottar bonusene dine i enten Januar eller Februar måned. Denne bonusen opparbeides over tid og tilbakebetales deg som kunde én gang i året. Det er viktig å merke seg at rabatten ikke gis dersom du betaler med kontanter hos en Uno X bensinstasjon. Du må også sørge for å legge inn kortet før betalingen gjennomføres for at rabattene skal registreres. Nå skal vi forklare hvilke fordeler du kan forvente.

Fordeler med YX Bonuskort

Den mest åpenbare fordelen er rabatten du får på drivstoff ved bruk av kortet. I skrivende stund får du et avslag på 30 øre per liter for alt det drivstoffet du handler hos en stasjon i UNO gruppen. Denne rabatten er vesentlig lavere enn hva du oppnår gjennom andre alternativer på markedet. Gjennom andre tilbydere kan man oppnå rabatter som ligger inntil 2-3% høyere enn dette. Likevel er det ikke alltid man har andre stasjoner i nærheten, og derfor skader det ikke å besitte et slikt bonuskort. Kortet er helt gratis å eie og til forskjell fra kredittkort slipper du å forholde deg til renter, gebyrer og andre utgifter. Med andre ord er dette et rent bensinkort som benyttes da du kjøper bensin eller diesel hos en stasjon i Uno gruppen. Det er også positivt at bonusen utbetales på kundens bankkonto én gang i året. På den måten plikter du ikke å benytte pengene hos kjeden slik flere andre kort krever. Så hvilke ufordeler er det med et slikt kort?

Ufordeler med YX bonuskort

En av ufordelene er begrensningene på kjøpesteder. Uno gruppen har et stort antall bensinstasjoner i landet. Ved utgangen av 2014 hadde de totalt 357
stasjoner i drift, og dette gir relativt god dekning. Likevel faller dette til kort sammenlignet med andre kjeder, og dette gjør at du i større grad må planlegge kjøpene dine. En annen ufordel har å gjøre med rabattene som tilbys og mulige kombinasjoner. Som nevnt tidligere er 30 øre å regne som en dårlig rabatt sammenlignet med andre alternativer på markedet. Du kan heller ikke kombinere kortet med Uno X Visa. Dersom du gjør dette vil du få opp en melding om at kombinasjonen er ugyldig. Dette trekker ned kortets totalvurdering. Til gjengjeld kan du kombinere rabatten med et Trumf kort, og på den måten oppnå vesentlig høyere avslag per liter. En totalvurdering av kortet sier at dette er et godt alternativ for de som sporadisk fyller drivstoff hos enten YX eller Uno X. Kjører du derimot bil over lange avstander hvert år kan det være lurt å lete etter andre alternativer.