Vurdering av kredittkortet Cresco Car Premium

Cresco Car Premium er et kredittkort laget for bilister. Det har flere fordeler i form av rabatt på drivstoff og varer. Renten er også høy.

Detaljer om kredittkortetcresco-car-premium

Cresco Car Premium er et kort som kan benyttes til betaling uansett hva man kjøper. Av den grunn må det ikke forveksles med et vanlig bonuskort. Det utstedes av DNB som er Norges største finanskonsern, og søknaden er lett å fylle ut. Med kortet kan du betale for hva du vil, men du får samtidig visse fordeler ved kjøp av slike ting som drivstoff, hotell(hos Scandic) og EU kontroll. Kortet er middels populært i Norge, og brukes i hovedsak av bilister som ønsker å skaffe seg rabatter på sine kjøp av bensin og Diesel. På grunn av de høye rentekostnadene er dette et kort som krever høy disiplin ved bruk, og at man dermed ikke lar regninger stå ubetalt. Kortet kan også kombineres med andre bonuser som gjør at avslagene øker betraktelig. Videre skal vi snakke litt generelt om de fordelene kortet kan gi deg.

Kredittkortets fordeler

Cresco Car Premium egner seg godt som bensinkort, og har relativt greie rabatter på drivstoff. Ved bruk av kortet til fylling av drivstoff får du automatisk 3% avslag på prisen. Dette gjelder for alle bensinstasjoner i Norge, uavhengig av tilholdssted og kjede – på samme måte som Flexi Visa (som riktignok gir 4%). I tillegg får du også denne rabatten i utlandet, som er en stor fordel for de som ofte krysser grensene med bilen sin. Rabatten på 3% ligger høyere enn det de fleste andre kort kan tilby, og gjør dette til et gunstig alternativ.

Likevel finnes det en ekstra fordel som mange ikke er kjent med. Denne gjør det mulig å spare ytterligere summer på bensin og diesel. Du kan kombinere kortet med andre bonuskort på markedet. For eksempel velger mange bilister å bruke kortet i kombinasjon med Trumf. På denne måten kan du dra nytte av begge rabattene, og oppnå så mye som 5% rabatt hos utvalgte kjeder. Fyller du hos Shell kan du også få en spesialavtale med Trumf som gir deg 1 kr rabatt per liter. Bruker du Cresco i tillegg får du 3% rabatt på toppen av dette. Du kan også kombinere Cresco med et bonuskort fra Uno kjeden. Dette gir deg 30 øre rabatt på toppen av det hele. Utenom dette har kortet en høy kredittgrense på kr 75 000, og tilbyr rentefri betaling i 45 dager. Noen av ulempene burde også nevnes…

Kredittkortets ulemper

Cresco har satt en grense på drivstoffrabatt til kr 1 500 hvert år. Det betyr at du ikke får avslag så fort du har oversteget denne grensen. Sammenlignet med mange andre alternativer er dette en lav grense, og trekker totalvurderingen ned. I tillegg har det en svært høy effektiv rente, som gjør det dyrt å benytte dersom man faller bakpå betalingene. I vårt regneeksempel får
du en nominell rente på 21,6% ved lån av kr 15 000 over en periode på 12 måneder. I et slikt tilfelle må du betale en effektiv rente på 32,90% som medfører en totalkostnad på kr 17 208. Videre mangler også kortet en del fordeler man finner andre steder. For eksempel har du ikke reiseforsikring inkludert, og du må i tillegg betale et ekstra gebyr for administrasjon á kr 45. For mange nordmenn er reiseforsikring alfa omega når de velger sitt besinkort. Det er ikke noe problem dersom du aldri reiser, men pakker du ofte kofferten burde du absolutt vurdere dette på forhånd.